Repertoiretheater

BRT - Belgisch Repertoire Theater - is een professionele theatercompagnie. In 2016 werd BRT het huisgezelschap van Theater Box in Gent. Onze missie? Kwaliteitsvol repertoiretheater brengen met respect voor het origineel. Dit resulteert, in samenwerking met Theater Box en Theater Deezillusie, in twee producties per jaar.

We vertrekken meestal vanuit een bestaande toneeltekst die reeds zijn kwaliteit heeft bewezen. Er bestaan heel wat interessante theaterteksten die actueel blijven. Van de Grieken tot Hugo Claus, van Shakespeare tot Pinter, van Molière tot Albee: meer dan 2000 jaar theatergeschiedenis ligt voor ons klaar. BRT kiest voor teksten die de tand des tijds hebben doorstaan en tot ‘het repertoire’ zijn gaan behoren.

We staan ook open voor moderne auteurs en zelfs voor creaties, maar vertrekken altijd van de tekst.

Respect voor het origineel

BRT gaat respectvol om met de tekst en de bedoelingen van de auteur. Dit betekent niet dat teksten en regieaanwijzingen klakkeloos worden overgenomen. Wel brengen we goede en sterke verhalen opnieuw op scène, zonder onnodige wijzigingen. Uiteraard houden we daarbij rekening met de hedendaagse context. Bepaalde aanpassingen en moderniseringen zijn gewenst of noodzakelijk. Ook zoeken onze regisseurs naar originele invalshoeken en concepten.