Repertoiretheater

BRT - Belgisch Repertoire Theater - is een professionele theatercompagnie die in 2016 het huisgezelschap van Theater Box te Gent werd. BRT wil kwaliteitsvol repertoiretheater brengen met respect voor het origineel. Dit resulteert, in samenwerking met Theater Box en Theater Deezillusie, in twee producties per jaar.

We vertrekken vanuit een bestaande toneeltekst die reeds zijn kwaliteit heeft bewezen. Van de Grieken tot Hugo Claus, van Shakespeare tot Pinter, van Molière tot Albee: meer dan 2000 jaar theatergeschiedenis ligt voor ons klaar. De gekozen stukken moeten uiteraard vandaag nog een relevantie hebben, een hedendaagse thematiek behandelen. BRT kiest dus enkel voor teksten die de tand des tijds hebben doorstaan en tot ‘het repertoire’ zijn gaan behoren.

Respect voor het origineel

BRT wil respect opbrengen voor de tekst en de bedoelingen van de auteur. Dit betekent niet dat teksten en regieaanwijzingen klakkeloos worden overgenomen. Wel brengen we goede en sterke verhalen opnieuw op scène, zonder onnodige wijzigingen.