“ Wie is er bang voor Virginia Woolf? ”

van Edward Albee

najaar 2016

De eerste productie van BRT is ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ van de onlangs overleden Amerikaanse schrijver Edward Albee. Een fantastisch stuk, want enkel het beste is goed genoeg voor de feestelijke geboorte van ons nieuwe theatergezelschap.


Martha, gespeeld door Mieke Bouve, laat geen spaander heel van haar man, George, gespeeld door Paul Ooghe. Volgens Martha is George, een professor geschiedenis, een volslagen mislukkeling binnen het academische milieu.

Parallel met de oorlog tussen dit tweetal maakt de kijker kennis met een ander, schijnbaar onschuldig koppel: Nick, vertolkt door Sébastien De Smet, is een jonge, ambitieuze prof die getrouwd is met de ietwat hysterische Honey, gespeeld door Sofie Van Maele.

In één lange, dronken nacht worden verschillende rekeningen vereffend, emotionele oorlogen uitgevochten, geheimen ontbloot, en ja, zelfs wapens getrokken.

‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ is een meesterlijk geschreven sociale thriller die je bij momenten naar de keel grijpt, om je dan weer te laten lachen om bizarre en herkenbare situaties. De opvoering door de acteurs van BRT biedt een unieke kans om deze klassieker te (her)beleven en, bovendien, om aanwezig te zijn bij het allereerste wapenfeit van BRT.

 • Info

  Speelperiode
  4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 november en
  1, 2, 3, 8, 9, 10 december 2016

  Met
  Paul Ooghe, Mieke Bouve, Sébastien De Smet, Sofie Van Maele

  Regie
  Geert Willems

  Stoelen
  € 18
  € 15 (-18 en 65+)

  Aanvang
  20.00 u

  Adres
  Theater Box
  Pijndersstraat 16
  9000 Gent

 • Trailer: Henk Vandekerkhove

  Foto's: Bart Willems