“ De minnaar ”

van Harold Pinter

voorjaar 2017

Een éénakter uit 1963 van de Britse auteur en Nobelprijswinnaar Harold Pinter. 'De minnaar' is een bevreemdend, erotisch en intrigerend stuk.


Sarah en Walter zijn een gerespecteerd en succesvol koppel. Ze wonen in een prachtig huis in één van de betere buitengemeentes.

Achter gesloten deuren genieten zij echter van een verrassend en prikkelend spel. Wanneer Walter naar zijn werk is, ontvangt Sarah haar minnaar in hun huis. Intussen houdt ook Walter er tijdens zijn werkuren een extra dame op na. Sarah en Walter zijn op de hoogte van elkaars affaires en het koppel bespreekt heel open en zonder jaloezie hun buitenechtelijke extravagances.

Wanneer echter ook de minnaar ten tonele verschijnt en die het wel moeilijk krijgt met de hele situatie, wordt het spel ten top gedreven. Of toch niet?

Dit vroege werk van Pinter kenmerkt zich door dreiging en verwarring. Hij plaatst zijn personages in een afgesloten ruimte en laat een geheimzinnige interactie ontstaan, waarbij niets lijkt wat het is. Spannend, erotisch en tegelijk grappig.

 • Info

  Speelperiode
  3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 maart 2017

  Met
  Katrijn Govaert, Geert Willems

  Regie
  Paul Ooghe

  Stoelen
  € 18
  € 15 (-18 en 65+)

  Aanvang
  20.00 u

  Adres
  Theater Box
  Pijndersstraat 16
  9000 Gent

 • Trailer: Koen Van de Moortele

  Foto's: DivLem